Kur’an’ın Tek Harfi Bile Değiştirilmedi mi?

Standart

Müslümanlar Kur’an’nın Allah tarafından Cebrail aralcılığıyla Muhammed’e vahiy yoluyla indirildiğine ve Kur’an’ın tek harfi bile değişmeden günümüze kadar geldiğine inanırlar. Bu inançlarını dayandırdıkları kaynak yine Kur’an-ı kerim’dir. Yani iddia ve iddia’nın kaynağı aynıdır. Bu konu üzerinde yaptığım araştırma ve incelemelerin sonucuna göre bir değerlendirme yapacağım. Objektif olmaya özen göstereceğim.

Müslümanlar’ın Kur’an-ı Kerim’in tek harfinin bile değişmeden günümüze kadar sapasağlam geldiğini dayandırdıkları kaynağın yine Kur’an-ı kerim olduğunu yazmıştım. Şimdi o ayet’e bakalım;

Hicr suresi 9. ayet
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

Bir iddia’ya cevap vermek için Kuran’dan bir ayet göstermek geçersiz bir yöntemdir. Çünkü değişmediğini ispatlamak için değiştiği şüphesi olan(ki eldeki veriler değiştiği yönünde) Kur’an’dan bir ayet ile açıklamak akla yatkın bir yol değildir. Kur’an’ın değiştiren(bilerek veya bilmeyerek) kişi veya kişiler değişmediğini vurgulamak ve ispatlamak için böyle bir ayeti Kur’an’ın içine koymuş olabilir.

İnançları dogmatik yapanda budur. Düşünmek ve sorgulamak, eleştirmek yasaktır. Zaten düşünmeye başladığınız zaman o inancın akla ve mantığa aykırı olduğunu anlarsınız. Bu aykırılıklardan bir taneside; ‘ Kur’an’ın değişmediği iddiasıdır’

Ayet ile Kur’an’ın değiştirilmiş olamıyacağınının mantıksızlığını açıkladıktan sonra geriye kalan en önemli ve sağlamlığı daha fazla olan tarih’e bakalım. Daha bilimsel bir yöntem ile kur’an’ın değişip, değiştirilmediğini tarihi detayları iredeliyerek bir sonuç çıkartmaya çalışalım.

Tarihsel olarak Kur’an’ın kitap haline getirilmesi:

Kur’an’ın ilk orijinali: Küçük taşlar, deri, ağaç parçası, kemik gibi çeşitli nesnelere yazılıydı. Yakıldı.

Kur’an’ın ikinci orijinali: Ebubekir döneminde yapılan derleme. Yakıldı.

Kur’an’ın üçüncü orijinali: Osman döneminde oluşturulan “azmalar”. Bunlar da dünyanın hiç bir tarafında yok.

Kur’an’ın üçüncü orjinali üzerine:

Osman döneminde mushaflaştırılan Kur’an’ın orjinalinin bulunmayışı çok tuhaftır. Osman döneminden kalan orjinal bir Kur’an mushafı yoktur, ama Osman’ın dönemindeki kur’an’ın kopyaları -ki en iyimser rakamla 8.yy’a ait bir kopya vardır elimizde(1)-  kendi zamanından çok sonrasına aittir.

Peki Osman ne zaman halifelik yapmıştı?

644 yılından 656’daki ölümüne kadar, 12 yıl boyunca, halifelik yapmıştır.

Elimizde ki en eski mushaf en iyimser rakamla 8.yy’la aittir. 8.yy,701-800 tarihleri arasındaki zaman dilimini temsil eder. Osman 644-656 yılları arasında halifelik yapmıştır. Elimizde ki o mushafa göre ve Osmanın halifelik yaptığı zamanı kıyaslarsak;  elimizde ki mushafın Osman’ın döneminden daha sonra yazılmış olduğuna varırız. O halde Osman zamanında ki mushafın orjinali yeryüzünde yoktur. Elimizde ki en eski mushaf’ın Osman’ın döneminde ki orjinalin kopyası olduğunu düşünsek bile ortaya bir kaç sorun daha çıkıyor ;

Elimizde ki mushaf’ın Osman döneminde ki orjinal mushaf’tan kopya edildiğini düşünürsek en iyimser rakamla yaklaşık 50 sene fark var. Orjinal’den kopya edilmiş olsa bu eser neden 50 sene sonrasında kopya ediliyor?

Cevabı kimse bilmiyor aslında. Elimizdeki verilere göre bir mantık yürütürsek: Kur’an ın orjinali ve/ya orjinalinden kopya edilmiş saf haliyle bir Kur’an mushafı elimizde yoktur. O halde Kur’an ın tek harfi bile değiştirilmemiş bir kitap olması bir yana tamamının değiştirilmiş olması bile söz konusudur.


Şimdiye kadar yazdıklarımımı islami kaynaklara dayanarak yazdım ve elimizde ki verileri mantıksal bir süzgeçten geçirdim.Bir sonuca varcak olursak;

1- Kur’an Muhammed’den çok sonra yazılmıştır ki bu konuda islam’da aynı şeyi söyler.

2- Elimizde osman zamanından kalma orjinal ve/ya kopya herhangi bir mushaf yeryüzünde bulunmamaktadır.En eski Kur’an mushafı –ki islami çevre Osman zamanından kalma olduğunu iddia eder,matematiksel ve mantıksal süzgeçten geçirdiğimizde bunun olamıyacağını ve olması dahilinde ortaya başka sorunların çıkabilceğini yazdım- 8. yy ‘a ait ve şu an Özbekistan-Taşkentte bulunan koruma altında ki mushaftır.

3- Kuran’ın tek harfi bile değişmedi iddia’sının sav dahi olamayacağını ve eldeki verilere göre geçersiz bir iddia olduğunu anlamış bulunmaktayız..

Başka bir bakış açısıyla konuya göz atacak olursak:

Şimdiye kadar ki araştırma yazımda Kur’an’ın orjinalinin bulunmadığını ve elimizde ki en eski Kur’an mushafının 8.yy’la ait bir el yazması olduğunu yazdım. Oysaki güvenlik ve sağlam kalması açısından Muhammed yaşarken kur’an’ı düzgün bir biçimde vahiyin gelme sırasına göre dizmeliydi, ama dizmedi. Peki Muhammed bunu akıl edemediyse,Allah’ta mı akıl edemedi?

Böylesi önemli bir noktayı gözden kaçırmış olamazlar. Bu sorundan bile çıkarılabilcek bir sonuç vardır aslında. Muhammed’in Kur’an’ı kendi yazmış olması ve önemsememesi.

Oysaki gerçekten Allah’ın sözleri olsaydı, Allah bu önemli noktayı atlamazdı.Hak din olduğunu iddia ettiği İslam’ın en önemli kaynağını yani Kur’an’ın düzgün bir biçimde kayda geçirilmesini Muhammed’e emretmesi gerekirdi.Ama böyle bir emir(ayet) yada başka bir şey yoktur. Buda bize Kur’an’ın tanrısının(Allahın) Kur’an’ın gelecek nesillere ulaşmasını umursamadığını göstermektedir. Ne tuhaftır ki üstelik son din olduğunuda önemle vurguluyor.

Sonuç: Kur’an’ın tek harfi bile değişmediği iddiası mantıksal ve bilimsel verilerle çelişen, yanlışlanan geçersiz bir iddiadır. Kur’an’ın tek harfi’nin değişmediği bir yana büyük bir kısmının değişmiş olabilceği ihtimali vardır. Çünkü elimizde orjinal bir Kur’an yoktur. Orjinalden kastım Muhammed zamanından kalma bir mushaf yoktur. Muhammed öldükten sonra kitaplaştırma çalışmaları olmuştur ama elimizde yine yoktur ki Ebubekir zamanında ki mushafın yakıldığını hadislerden öğreniyoruz.(2)

Ayrıca, Kur’an’ın içindeki çelişkilerin nedenlerini buna bağlayabiliriz. İslam dininin tüm kaynakları sağlam temellere dayanmamaktadır. Böylesi bir inanca körü körüne bağlanmak ne demektir artık orası sizin sorgulama yeteneğinize kalmıştır.

Yazımı ömer tarafından söylendiği belirtilen bir rivayet ile bitirmek istiyorum;
‘’İçinizden kimse, Kur’an’ın tümünü elinde tutuğunu söylemesin. Bunu diyen bilir mi Kur’an’ın tümü ne kadardı, nasıldı? Kesin olan o ki, Kur’an’ın çoğu yok olup gitmiştir. (Bkz. Süyuti, el İtkan, 2/32)’’

-Okan-

——–
Mushaf; Kur’an’ın kitap halindeki şeklidir. Tevatür; (dini anlamda) Yalan olarak söylenmiş bir söz üzerine birleşmeleri mümkün olmayan, her zaman güvenilen kimselerin bir haberi bildirmeler– Bir haberin ağızdan ağıza yayılması, yaygın söylenti.
(1) En eski kur’an mushafı 8.yy’a aittir.Özbetistan-Taşkent’te koruma altında bulunmaktadır.
(2) Bkz. Buhari, e’s- Sahih, Kitabu Fedaili’l-Kuran/3.

KAYNAKLAR :
Turan Dursun-Din Bu,Diyanet işleri başkanlığı kur’an meali,Tdk türkçe büyük sözlük
Yararlanılan İslami Kaynaklar: 1. Buhari, e’s- Sahih, Kitabu Fedaili’l-Kuran,Sahihi Buhari -.Müslim E’s-Sahih,.Ebu Davud,İmam Süyuti.

Kur’an’ın Tek Harfi Bile Değiştirilmedi mi?’ için 1.340 yanıt

  1. ............

    bu gün haberlerde vardı. Brezilyada halk korona eylemleri yapmış.ülkede 8.5 milyon insan korona geçirdi. ne kadarı iyileştiyse hastaneler korona hastası doluymuş. yeni hastalara yer ve oksijen tüpü yokmuş. her sene rio karnavalı yapıp millete rahat düzüşsünler adına bedavaya prezervatif dağıtırlarken sonra gayrimeşru doğup sokakta yaşayan çocukları hırısızlık yapıyor diye sokak köpeğiymiş gibi kurşunlayıp öldürürkende iyiydi. yine dağıtsınlar prezervatifleri. yine öldürsünler kimsesiz çocukları yine eylensinler. ülkede korona salgınından 210000 kişi öldü. ülke nüfusunun binde biri. daha ölmeyede devam ediyor. o brezilyaya diktikleri devasa isa heykeli kurtaramıyor onları. bu dünyada kurtaramıyorsa öte alemdede kurtarmaz. o ülkenin adını bu rezil ya yapsınlar.
    kolombiyada armero şehrinde nevada del ruiz yanardağı patlamıştı 13 kasım 1985 te 50000 kişi öldü. uyandımı insanlar. bu Allahın uyarısıdır dedilermi hayır. kolombiyada koronadan sebep yine var 50000 e yakın ölü ve insanlar halen daha uyanamıyorlar. pek azı hariç. çünkü kolombiyada teravih namazı diye bir videoda yok değil internette. ama uyuşturucu işleride tam gaz giderdir.
    japonya daha birkaç sene evvel diyelim 10 sene evvel devasa bir deprem gördü. 27000 kişinin öldüğü. akıllandıları. internette reşit bile olmamış küçüğcük kızların açık saçık resimlerinden geçilmiyor. koronada 4600 can aldı ama almayada devam ediyor. daha yeni yayıllmaya başladı orada. yıl sonuna kadar on mislinide yirmi mislinide geçerse şaşırmamak lazım.
    hani zenginlik teknoloji neye yaradı hiç bir işe yaramadı gidecek olan gidiyor. ve o kadar şaşırmış insanlarki hala uyanamıyorlar bu Allahtandır demek işlerine gelmiyor. aksine fransada islami dernekler ve bazı camiler kapatılıyor Almanya cami basıyor. avusturyada imamlar fişleniyor isveçte camiye saldırılıyor vs. en az onaltı ülke ölü sayısının çokluğuyla dünyaya rezil oldu
    ABD de ölü sayısı 408250 ye ulaştı. brezilya 210000 e. hindistan 152600e. meksika 140707 ye.ingiltere sildikleriyle 95500 e italya 82615e Fransa 70430 a, rusya 63037 ye.iran56888 e ispanya 53769 a,kolombiya 48631 e arjantin 45407 ye peru 38871, güney afrika 37449 a polonya 33407 ye. sakın almanyayı unuttuğumuzu sanmayın orada günde en az 1000 kişi ölüyor. 48200 civarında ölü var orada. 2 gün içinde 50000 i geçecek ölü sayısı. ilk ona girecek. şubat değilsede mart sonunda ilk 5 e girerse şaşırmamak lazım. birde ilk on ay çok başarılı yürüt süreci sonra kopsun kontrol ülkedeki her 1735 kişiden birisi ölmüş olsun. eee işte. nüfusu türkiyeyle aynı ölü sayısı iki misli. camilere saldırırlarsa belki düzelir durumları.. o şaşırmışlar öyle inanırdır. 15 devlet daha var 10binle 30000 arası ölüye sahip şimdi onlarıda yazıp uzatmayalım. dünyadaki ölü sayısı 2 milyon 50 bini aştı.
    korona hayvanlarıda vuruyor. aç kalıyormuş hayvanlar. kediler karda 6 saat yemek bulamasın açlıktan ölüyor denir. evcil kediler bir insan gördümmü yemek versinler adına etrafını sarıyorlar. köpekler açlıktan başları dönmüş insanlara saldırır olmuşlar. haberlerde gösterdi. adamın birisini orasından burasından kopartmışlar zor kurtarmışlar. hastanedeydi. hayvanlar açlıktan adamı biftek olarak görmüşlerdir. internette var horozun birisini yemişler sadece kafası kalmış. hırsızlıklarda çok arttı. Allahın sıkıntıyla imtihan etmesidir bu. Allahla ve onun diniyle peygamberiyle savaşan kimi sapıkları susturmayan ve onlara uyanlara karşı. savaşanalarmı onlar zaten ölmüşde ağlayanı yok.
    bu arada internette vegan ve vejetaryanlara bakıyorum inanmaz bunlar Allaha. hayvan etide yemezler. yiyiştiklerini birde yerlerse olurmu hiç. inanmamalarıda zaten o sebeple.öylede rezil hayatları varki özelliklede ecnebi ülkelerdekilerin.
    olaylardan ibret almayanlar kendileri ibretlik olurmuş.

  2. ismail

    Fransada dişi şeytan kadın bakan 18 yaş altı müslüman bayanların başörtü takmasına yasak getirilmesini istemiş. bunların özgürlük talepleri rahat düzüşebilmek şeytanlık içip sıçmak adınadır. ilahi işlere savaş açan sapıklar sürüsüdür bunlar. 18 yaşından sonra hangi kız başörtüsü takarki ağaç yaşken eyilir. maksat zaten islam düşmanlığı yani şeytanlık olunca cenabet şeytanlar görevini yapıyor.
    Hollandanın sapık muhalefet parti lideri vardı geçen bahsettiğimiz. islama yasaklama kısıtlamalardan bahsediyor. müslümanların ülkelerine gelmelerini önleyeceklermiş. kovabildiklerini kovacaklarmış falan. Allah düşmanı bu sapık adam elinden gelse toplu katliam bile yaparda işte yok blamıyor fırsatını.
    yerli gavurlara ne diyeceğiz peki. türkçe bilenlere. adam dini soru so-racağım diye giriyor siteye Allaha küfür ediyor. o sine 5 vardı şifreli kanal. ramazan aylarında şifreleri kaldırır anadan üryan yayınlar yapardı sahr vakti millet cenabet olsunda oruç tutamasın adına. kanallar gezerken gördüğümüz olurdu. internette nereye elimizi atsak hıristiiyanlık reklamları. büyük ihtimal ile bu şeytanlar finanse ediyor bu tür şeytanlıkları. maksat türkiyeyi gavur toprağı yapmak yoksa dezimde ateizmde masal. maksat şeytanın dini hakim olsun. avrupanı amerikanın dini. ibo gavurunu irusya ile israil beslerdir. diğerini de bunlar beslerdir bir sapıkda ingiltereden yayın yapıyor öyle değilmi.

  3. ismail

    sapık gig tv yi dinlliyorum. Delirmiş ibo islam için hala terör dini diyor. bakın güya savcıya demiş bunu savcıda müslümanmış yutmuş bu lafı. adama yalancının anasını derler. atıyor. Stalin ateist gavur islamı yaymak içinmi doğradı onmilyonları. hitler islamı yaymak içinmi avrupayı kana buladı. 50 milyona yakın insan öldü. mussolini italyadan çıkıp Libya ve habeşistanda oralarda islam yayılsın adınamı katliam yaptı. libyanın 1931 de nüfusu 600000e kadar düştü. soykırımlar yüzünden. yada polpot müslümanları doğrarken kamboçyada islamımı yayıyrdu. Allaha inanmayan budist çinin uygur türklerine yönelik katliam yaptıklarını bu gün ABD açıkladı.
    bunlar o kadar alçakki Amerika ingiltere islam ülkelerine girip islammı yayıyorlar hırsızlık ve katliam yapıyorlar.
    Bu ibrahim denen adam o kadar şerefsizki yahu internetten lağım fışkırırken halen daha kemal putunu övüyor. oda aslen yahudiydi bak onunda dini var. sende yahudisin. kendin diyorsun youtubeda yahudiyim size ne diye.. Bu millet bu devlet 1000 senedir müslüman. Mustafa Kemal müslüman ülkeyi önce ingilizlere çalışarak batırdı. sonra kurtaracağım yalanıyla işgal etti. yu savaş kandırmaca işgal gavurların Osmanlıya konarak ülkeyi mustafa kemale vermesi olayıdır. yunanla savaş yalandan yüz kere yazıldı bu. ben yalancıysam benim sen yalancıyysan senin sülaleni razımısın. adam ne türk ne müslüman. makedonyalı sabataycı masonun tekiydi. doğuda doğramalarını geçtik boluda konyada yozgatta düzcede katliamlar yaşandı. istemiyor adamlar balkanlı sabatayci işgalcileri. cezası ölüm. yürüt osmanlıyı kurtardım numarasına yat. peygamberimiz döneminde olan savaşlarda ölenlerin sayısı 500 ü bile geçmiyor diyen rahmetli ömer döngeloğlu hocadır. kanal 7 de anlattı. her şeyiniz iftira. mustafa Kemali devrimler adına500.000 kişiyi halletti diyen sizin adamınız falih rıfkı atay.
    Karınca konuşurmu diyor. bak sapık adam kedi köpek konuşmasını elektriksel aletlerle çözdüler. o haycanlar ne dese insan diline çevrilebiliyor. süleyman ayetlerindeki cinlerin elektrikle aynı tarifi. olay aynı olay. onunla çeviriyor. uçan elektriksel aletler o zamanlarda vardı. firavun piramitlerinde helikopter çizimleri var. peygamberimize attığın iftiralarıda çürüttük. bak götünden sebep sapık olan adam. lut peygambere kızlarınla yattığını haçlı seferleri sırasında 1099 da kuduse giren götveren tapınakçılar şehre girince tevratı değiştirip yazmışlar. peygamberlere iftira adına.Kuranda yok bu.
    Bakın son halife Abdülmecid. 36 Osmanlı padişahından daha fazla yaşadı. 27906 gün öleli 27909 gün oldu. yani öleli kendi ömründen daha fazla oldu en son osmanlı büyüğü ve en uzun yaşayan olduğu halde. senin atan öleli 30023 gün oldu. 4289 hafta. ülkede ömür 4100 hafta. kaldırılamıyor koruma kanunları çünkü lağım fışkırıyor her taraftan. utanç kemal hazretleri. söyletmemek için sizin kızıl cenabetler 2013 te ülke çapında ayaklandı. tek ayyaş sözünden sebep. çünkü herşey anlatılırsa şeytanın heykellerine taptığınız anlaşılacak. olay bu. . o adam kurtarıcı değil balkanlı işgalci. siz bile bile yalan söyleyen şereften haysiyetten yoksun alçaklarsınız.
    bu ibo lgbt yürüyüşüne katılan bir yoldan çıkmış. enderist hareket geçen sene bunu yakupla birlikte eşcinsellik yapmakla suçladı sonradan kaldırdı videoyu. bu devlet müslüman ibo en çok sen ihanet ediyorsun devlete. çünkü islam sağlıyor birliğimizi. devletin en tepesindekiler. hem cumhurbaşkanı hemde milli savunma bakanı ülkemizde islama saldırılar milli güvenlik sorunudur diyor. Hz Muhammede düşman olanlar tarih boyunca bizede düşman olmuştur diyen milli savunma bakanı. bu durumda islama düşmanlık yapan birilerini hain alçak yapıyor.

  4. .yalvaran zavallı ibo

    ibo beni rezil etmeyin diye yalvarıyor
    GiG TV ibrahim
    BÜTÜN GİG TV KANALLARINI TAKİP EDEN ARKADAŞLAR.
    Artık canlı yayınlara telefon bağlantısı ile katılabileceğim. Bu izni bugün tam olarak aldım.
    Herkesin bildiği gibi GİG TV islam eleştiri YouTube kanalıdır. Onun haricinde Bölücü kafadaki veya Atatürk’ten haz almayan kişiler, bizi hedef alan yayınlarda ve söylemlerinde bulunmamanızı rica ediyorum. Gidin sizin dünya görüşünüze uygun kanallarda dolaşın ve bizin misyonumuza zarar verecek davranışlarda bulunmayın.
    Bende sizlerin saldırıları olmadığı sürece size pilav yayınları açmayacağım.
    Umarım dikkate alırsınız

  5. ismail

    Bu milleti enine boyuna incelemeden kusura bakmayın Atatürk’ü anlayamazsınız.
    Ne yaptın ?
    Nasıl ettin de taş devrinden kalma insanlar ile bunca işi başardın.
    Gıpta ediyorum sana.
    Biz Fatiha suresinin insanın Tanrıya yakarışı, duası olduğunu okumuşuna okumamışına anlatamıyoruz. ”Tanrı sözü” diyorlar.
    Aşağıda Türkçesi, bir de siz okuyun Tanrı sözü mü insanın Tanrıya ettiği dua mı?
    FATİHA:
    Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
    Hamd o âlemlerin Rabbi,
    O Rahmân ve Rahim,
    O, din gününün maliki Allah’ın.
    Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. (Ya Rab!).
    Hidayet eyle bizi doğru yola,
    O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.
    ——-
    Allaha böyle yakarılsın isteyen Allahın kendisi. bu yalvarış yakarış duası deki ile başlamış olsaydı yakarış olmayacaktı bu. misal başa dekiyi koyarak okudum o zaman dua etmemiş olacaktım. Allah bana bu sureyle böyle dua edin diye yol gösteriyor. olay sadece bu. Allahın varlığını idrak edemeyen gerizekalı sapıtmış bir bunak kürtleri kayırma ayaklarıyla ülke yıkılsın isteyen bir salak.milleti mevcut yönetime ayaklandırmak adına kışkırtan bir şaşırmış bu ülkenin cumhurbaşkanına (sırf ermeni yapılanması terör örgütü PKK nın büzükdaşları başa gelemiyor diye) kin kusan bir alamanyalı gavur.
    bütün pkk seviciler yalandan atatürk dediklerine tutunuyorlar. taraftar kaybetmemek adına. küfür tek millet olsun ermenisi yahudisi islam düşmanlığında ayrı ayrı saflara düşmesin istiyorlar.Biz yemeyiz bu numaraları devlette yemiyor. şaşırıp türkiyeye girecek olursan hemen atlayacaklar sana birsürü suçtan belkide birisi ihaneti vataniyyeden.
    birde bu delirmiş ibonun karınca konuşurmu meselesi orada karınca karıncayla konuşuyor. Hz süleymanla değil. karıncaların kendi aralarındaki konuşmalarını Allah tercüme ediyor. hüdhüd kuşunun konuşması cinler tarafından insan diline çevriliyor. ve hz süleymana bildiriliyor.

  6. ...........

    gigin deli ibosunun programına katılanlar ermeni gavuru cezaevi kaçkını sevan nişanyana kin kusuyorlar. sebep taptıkları mustafa kemalin donunu çözüp rezil ediyor onu. oradakiler biz atatürke laf söyletmeyiz vatan hainliğidir diyorlar. ama kendileri islama kin kusarak yapıyorlar vatan hainliğini. dedeleri Selçukluyla Osmanlıyla islamla türklükle savaşan gavur tohumu bunlar. batının bizi karıştırmak için zorla topraklarımıza iteledikleri cenabetle sürüsü.. batınınbaşımıza diktiği bekçi köpekleri. mustafa kemal gavurluğun bize zorla dayamasıdır. biz istedikte öylelikle bize lider olmuş değildir. bize soktuğu binbir kazığın ödülü olarak onu ingilizler ve diğer işgalciler zorla dikmiştir başımıza ve onların tamamıda önce türk sonrada islam düşmanı idi. bize karşı toplu katliam yapacak kadar düşmandılar bize.
    bu alçak cenabet gavurlar islam peygamberi olan Hz Muhammed(asm)e istedikleri her hakareti edecek onların mustafa Kemaline laf söyleyen çarpılacak yok öyle dava. Lozanda bile ana unsur Türklükden önce islamdı. yani müslüman değilsen türk sayılamıyorsun. o sebeple türkçe konuşup türkçe yazan karaman hıristiyanları rum sayılarak ülkeden kovuldu. görmüyormusunuz halen öyle gavur kökenliler mecburen ülkeyi terk ediyor avrupaya amerikaya göç ediyor. çünkü müslüman olduğu için uymuyor bu ülke onlara. mustafa Kemalin akrabaları bile yurt dışında bu ülke onlara uymadığı için. bu millet müslüman. islam yıkılmaz zorla dayamalar yıkılır. bu heykellerse heykellerde. ille zamanı gelecek. 2038 de yada 2050 de. yada 2050 lerde. çünkü bu miletin değil düşmanlarımızın oradan buradan doluşma dönme gavurların taptığı onlar. işin aslı yahudiliğin hıristiyanların zorla türklüğe baş eydirmesi. burun sürttürmesi olayıdır.Mustafa Kemal bu milletten olsa kanunlar onun 83 sene evvel ölmüş halini kanunlarla korumazdı.
    böyle insanlar vatan millet sakarya edebiyatı yapmasınlar. gavurdur onlar. 100 sene evvel bizi işgal edenlerden daha gavur. islama onlardan çok daha düşman. türklüğede. tekrar söylüyorum. devletin başındakiler diyor islama yapılan düşmanlıklar milli güvenlik sorunudur. Tarih boyunca Hz Muhammede düşman olanlar bu sebeple bizede düşman olmuşlardır diye. Herşey gayet açık ve birilerinin yaptığı aslında bu ülkeye karşı hainlik alçaklık. isteyen istediğine inanır ama bunu salgın hastalık gibi yaymaya uğraşmak sapıklıktır bu ülkeye düşmanlıktır.

  7. ismail

    bu deli yakup Alamanyalı ermeni kızılı adam peygamberimize bel altından olacak şekilde her ifirayı attı dedik ya. daha atmamış bugün attı son iftirasını. neredeyse ölü kadını becerdi demeye getirecek kadar alçaldı. 627 de kendisinden bile çok yaşlı 80 lık bir kadın ölmüş. mezara koymuşlar kadını. güya açık elbise kefen niyetine açık elbise giydirilmiş (adını vermiyorum) kadına peygamberimizde girmiş yanına yatmış cehennem ateşinden korumak adına sarmalamış kadını. doğrumudur. alçakbir palavra. alçakça uydurma ermeni yahudi uydurması kaynak olsada. yakup kadını yaptı diyecekte diyemiyor. ölünün hücreleride öldüğünden savunma sistemi çöker. hemen mikroplar milyarlarca misli çoğalarak müthiş ağır hastalıklar yayar. ölüyle kim yatarsa o hastalıklar onada geçer ve o kişi çok kısa sürede ölür. velevki böyle birşey olmuş olsa kadın ölü. ve anlaşıldığı üzere çokyaşlı bir halde ölü. nefsani duygu olmaksızın yanmasın adına böyle bir eylem o zaman dediği doğrudur. olduysa doğruysa ya iftiraysa amaç çok belli. .ve olayı cinselliğe çeken karalamalar sapık iftiradır
    şimdi misal bir kişi ölüyü yapsa orada görenler var. çıktın cenabet kokar. peygamberlik anında düşer. taşa tutar öldürürler insanı. kaynakta bırak birsey yapmayı sarılma olayı bile yazsa iftiradır.
    ben gazetecilik yaptım. ölü görmeye alışkım 6 ölüyü bir arada gördüğüm oldu. hatta adamın birisi kamyonun önüne atmış e-5 yolunda kendisini. hastaneye ağır yaralı geldi.bende oradayım haber adına. ambulanstan indirirlerken herkes arkadaş bana sende yardım et dediler.tuttum ayaklarından hastaneye girdik daha yatağa koyamadan öldü adam. birgün bir yangında evde yanlız bırakılan 1.5 yaşındaki bebek kafadan yanarak ölmüş. morga gittim çekim yapmaya. orada obebekten başka 17 yaşında bir kız yeni ölmüş duruyordu. morgda birtek ben vardım. at banada iftirayı. morktan çıkacam arabaya binecem şirket arabasına pis kokudan anlamıyacaklarmı. kızın yakınları gelince anlamazmı. lan böyle alçak iftira olurmu. normal insanın yapamadığını bir peygamber nasıl yapsın alçak bir uydurma.
    Bak 1400 sene evvelini boş ver 140 sene evvelinden bahsedeyim ben sana senin atatürk dediğin Mustafa Kemalin annesi zübeyde için makednyada keranede çalışıyordu mustafa Kemalide keranede gayrimeşru olarak doğurdu yazan kaynaklar var.belgede koyuyorlar onada doğru de. yok işine gelmez. peki doğrumu.sevmeyene göre doğru ama bir kişi dürüstse bu olayın kemali sevmeyenlerin yaftalaması olabileceğini akleder ve bunu açıklar adamı sevmemek anasına bel altından vurmayı gerektirmez. bu olayın karalama olduğunu biz söyleyelim Kemali sevmediğimiz halde. neden söylüyoruz bunu senin gibi iftiracı alçak olmadığımız için olabilirmi. bir adam birisini sevmiyorsa ve inancından sebep öldüresiye düşmansa her iftirayı atar. bu iftira yapışıp kalsın adına kağıdada döktürmesini becerir..gerekirse kendisini müslüman gösterip yemin ederek gerekirse kesinin ağzını açarak. onlar peygamberimizden 150-200 sene sonra yazıldı diye kaç sefer açıklayacağız.

    • kızıl ilyasın gözüne sokun

      sözde sanatcı ama 10 seneyi aşkın zamandır tvlere çıkamayan Kızıl ilyas bizim yukarıdaki yazımıza inat yaparcasına inancını açıklamış. cennete cehenneme inanmıyormuş. ölünce toprak olacakmış. bakın ben şurada tek kelime yalan söylemiyorum. beden olmaksızında acı çekiliyor. bu bana rüyada gösterildi. acıdan uyanmasam aklımı çıldıracaktım. uyandığımda birşey yoktu ama uykuda çıldırtacak derecede canım yanıyordu. ruhsal haldır bu durum. ve o acı mezarda çektirilecek bize. beden herşey değil. tamam bedenin toprak olacak. olmayanların neden olmuyorda onlarca sene uyur gibi duruyor. belki o beden yok olurken azapla olyor bu. velevki senin dediğin gibi olsun mezarda bedensizde azap göreceksin ahret aleminde ise tekrar yaratılarak bedeninle birlikte atılacaksın cehenneme. ben üşümekten çok korkarım deyip cehennemde ısınacağım demeyi gösterecekler sana. orasıda bölüm bölüm artı milyon derece olduğu gibi bunun eksi milyonuda vardır seç beyen al yaptırsınlar sana söylede.
      7 kardeşi veremden kızıldan kızamıktan veremden boğmacadan nezleden gripten menenjitten ölmüşmüş. hiç ölünecek hastalık yok bunların arasında. sebebi babasının annesini çocuk çıkartma makinesi olarak görmesi. çökmüş vücutlardan içi çürük olan yaşatılamaz bebekler doğar. bir kardeşide yanarak ölmüş bu kendisine ibret olmamış halen daha cehennemi istiyor. Hadislerde var bir kişi ben cennetlikim diyorsa cennete gider cehennemlikim derse cehenneme. herkes ne yapıp ne ettiğini bildiği için bu durum böyledir. ben öbür dünyaya inanmıyorum demek şeytanların kendisini kandırmasıdır.
      Ha ilyas yaşın 72 yi 15 gün geçmişti öyle değilmi. türkiyede erkek ömrü 75.9 yıl. yüzde 94 ümü geçmiş. sen biraz daha iç nasılsa toprak olacaksın. olmazsan cehennem varsa oradada nasılsa güzel güzel ısınacaksın altın biraz yanar ama yinede kaybın yok.

  8. ismail

    o hadis kitaplarında peygamberimizin ölüyü dirilttiğide yazıyor. ayı böldüğüde. onlarada inan. asla işine gelmez.hayır kendimiz inkar edilemeyecek kadar açık mucizeler koyduk. peygamberimiz ana karnında iken mekkeyi basmaya gelen ebrehenin olayını adamın ordusunun ebabil kuşları tarafından gökten taşlar atılarak perişan edilmesini . elçi göndererek peygamberimize onu ordusuyla gelip öldüreceğini söyleyen iran kisrasının kendi oğlu tarafından öldürülmesini..hendekte islamı ve müslümanları yok olmaktan kurtaran müşrik ordusunu perişan eden fırtınayı, 100bin kişilik bizans ordusunun mutede 3000 kişilik islam ordusuna yenilmesini. onlara neden inanmıyor. onlarda var islami kaynaklarda. gavurluğu izin vermiyor inanmasına işine gelmediği için.

  9. ..............

    innemel müminune ihvetun bütün müminler kardeştir kanalı var youtubeda. Orada gigin deli ibosunu topun ağzına koyup patlatmışlar. sitede anlatılanlara göre ibonun köyü konyanın çumra ilçesine bağlı türkmenhöyükmüş. 1930larda gavur köyü iken islama kesin olarak bilemesemde muhtemelen neredeyse bütün dönmelerin yaptığı gibi aleviliğe girmişler. ibo böyle bir köyde 1978 de doğmuş. 1990larda çaldığı 14 koyunla köydeki ilk vukuatını işlemiş. adı koyun hırsızına çıkmış. ama köylüler sorunu kendi aralarında halletmiş. sonra bir akrabasının kızına tacizden sebep adı duyulmuş köyde insan içine çıkamaz olmuş.. şehre gitmiş uyuşturucu kullanır olmuş köyede uyuşturucu bitkileri getirmiş yakalanıp cezaevine düşmüş. çıkışta köyde barınamayacağını anladığından antalyada otellerde çalışmaya başlamış. orada rus kadınlarını satma işlerinden polislerden baskın yemiş. sicili bozuk olduğundan türkiyede barınamaz olmuş. sattığı bir kadınla evlenip Almanyaya gitmiş. bu işlere yani islamı yalanlayarak yıkma çalışmalarına girmiş. papazların isteği üzerine. sonra Rusyaya geçmiş oradada papazlarla irtibatlı youtubeda islama iftira yayınları yapar olmuş. israilli islam düşmanlarıylada tanıştırılıp onlarından desteğini almış. kendisinin bu işlere düşmesinin bir sebebi zaten dedelerinin gavur kökenli olması ve türkiyede artık yaşayabilecek yüzü kalmaması imiş. tabiki gurbet ellerde aç kalmamak adına karnını doyurabimek için kendisini islam düşmanlarının kullanımına açmış olmak zorunda kalması. sitenin iddiaları ne kadar doğru bilmem ama bu bilgileri adı geçen siteye ibonun köyündeki kendi akrabaları vermiş. ne kadar ağır öyle değilmi. daha öncede enderist hareket adlı başka bir site ibo ve yakup hakkında Almanyada yaşadıkları zamanlara ait hemde bel altı olacak şekilde çok ağır iddialarda bulunmuş aylar boyunca internette duran o yayın her nedense sonradan kaldırmıştı. oda yalandır doğrudur bilemem ben internette gördüğümü söylüyorum. ibo ile yakup yalan olduğunu bile bile islama peygamberimize Kurana Allaha her iftirayı atıp her küfürü edebilen azılı iki islam düşmanı olarak biliniyor.

    • ...........

      kafadan kontak yakup Hz Muhammed yalancıdır adıyla bir video yapmış. kendince bunu belgelemişte. aç insanlar peygamberimize drmlarını anlatmış. karınlarında birer taş bağlıymış açlıkları belli olmasın adına. peygamberimiz de açmış karnını 2 taş birden varmış karnında. 3 gün yemek yemediği olurmuş. sonra başlıyor hakaretlere ganimetçi soyguncu. miletin malını yağmalıyordu falan. neden diyor bunları. Allah temiz ol cenabet gezme oruç tut namaz kıl zekat ver hacca git sapık işlere bulaşma dedi diye.
      kaç sefer açıkladık tebliğ ediliyor islam kabul etmedimmi arada düşmanlık doğuyor. düşmanlık savaş getirir. kim kimi yenerse islam yenilirse belkide yok olacak savaşın kuralı budur. düşmanını her şeyiyle yok etmek. sana karşı zavallı duruma düşürmek. en ufak bir zaafta bir vurmada yok ederler adamı..
      götünden sebep inanmadığı söylenen ibneliği savunan ermeni kökenli kanserli bir sapıtmışa ne lafı anlatıyoruzki. tebliğle inanmıyorlar. ama Allahın dini varlığını sürdürmesi yayılması lazım gerekirse zorla. savaşla. yerinde sayan bir vuruşta yok edilir. yok olmamak adına.
      neyse kaldığımız yerden devam edelim. sahabenin birisi peygamberimize yemek göndermiş. o yemekle 80 arkadaşıyla gitmiş o eve peygamberimiz oradaki az bir katığıda yemeğe katarak 80 kişiyi doyurmuş. diyorki hani aç geziyordu burada 80 kişiyi nasıl doyurdu.yalanmış bunların hepsi.
      bu bunak herif o kadar geri zekalıki peygamberimizde dahil peygamberler kendilerinden sebep mucize gösteremezler. ama Allah isterse gösterebilirler. Aç kaldığı zaman Allah onuda deniyor sınıyor. zaman geliyor mucize izni çıkıyor Allahın kıyağı olarak. hepsi düğün bayram ediyor olay budur. Ama adam muhtemelen cinsel dürtüleri sebebiyle Allahı inkar eden lgbt işlerini alenen yotubede savunan sapıtmış birisiyse bu durum ona nasıl anlatılırki. Günahları sebebiyle Allahı kasten inkar edenden daha yalancı hiç kimse yoktur. Allahın dini islamın binbir delilinide koyduk hepsinide okudu. bile bile sapıtmışlıktan inkar ediyor. inkar edip çürütemiyor. kaçıyor müslüman olmuyor. kaçmayan karşıma çıkar yazar.

  10. ...........

    ilacı aşısı bulunan korona virüs salgnı dünyada tam gaz olarak insan öldürmeye devam ediyor. dünyada yaklaşık bilinen 98 milyon insanın yakalandığı bu salgının başlamasından sadece bir sene sonra dünya çapındaki ölü sayısı 2 milyon 100 bini aştı. şimdiye kadar iki kıtada birer milyonu aşkın insan bu salgından sebep ölürken diğer iki kıtadan Afrikada ölü sayısı 83000i bile bulmuyor. merkezi avustralya olan okyanusyada ise ölü sayısı 1200 ü bile bulmuyor.peki en az birer milyon insanın öldüğü kıtalar hangileri. Avrasyayla Amerika, Avrupa diye ayrı kıta yok aslında. Asyanın göt kısmı yani aslında öyle bir kıta sonradan uydurma. avrupanın asyadan farkı .oradakiler sadece fazla uyanık ve hileyi, hurdayı çalmayı çok güzel beceriyorlar. zaten toplu olarak ölmelerinin sebebide o haramlardır ya
    Avrasyada hangi ülkede ne kadar insan ölmüş önce ona bakalım Hindistan 153053 ingiltere 94700 kişi 5500 de silinen var 100000i az (200 kişi)aşmış. İtalya sanmorinoyla birlikte 84270 civarı. Fransa monakoyla birlikte 72147, Rusya 67832, iran 57150, ispanya 55041, Almanya 51200 (kimine göre 62000civarı), Polonya 34561, endonezya 27203, türkiye 24640, ukrayna 22521, belçika sildikleriyle 20640, romanya 17554, çekya 15000, hollanda 13439, ırak13000, macaristan 11713, pakistan 11159, isveç sildikleriyle yaklaşık 11000, filipinler 10116,, portekiz 9688, isviçre 8968, bulgaristan 8651, avusturya 7688, bangladeş 7966, suudi arabistan 6342, yunanistan 5570,japonya 4873, çin honkongla birlikte 4801(kimi yerlere göre 8200), israil 4243, işgal altında tuttuğu filistin 1757 toplam 6000, hırvadistan 4738, bosna hersek 4536, ürdün 4200, sırbistan 3830, slovakya 3801, moldavya 3315, slovenya 3284, Azerbaycan3053, ermenistan 3025, gürcistan 3000, kazakistan 2956, myammar 3015, irlanda 2818, kuzey makedonya 2754, litvanya 2554,Afganistan 2379, lübnan 2151 nepal 1979 danimarka 1910 diğerleri diğer ülkelerde
    Amerika kıtasındakilere bakalım ABD guam ve virjin adaları ile birlikte yaklaşık 419000, brezilya 213180, meksika 144380, resmi rakam ama gerçekte 196000 den fazla olduğu iddia ediliyor, colombiya şimdilik 49800 ama birkaç saat sonra 50000 i aşacak. Arjantin 46450 civarı, peru 39157, kanada 18600, şili 17702, ekvador 14526, bolivya 9777, guatamala5399, panama 4912, honduras 3406, paraguay 2556, kostarika 2492, dominik 2482, porto riko 1732 diğerleri diğer ülkelerde.
    Afrikadakilere bakalım güney afrika 39501, mısır 8750, fas 8078, tunus 5989, cezayir 2854, etiyopya 2057 kenya1739 libya 1720 lerde.kuzey sudan 1707 Afrikada toplam ölü sayısı 83000 civarında.
    dünyadaki müslüman ülkelerin koronadan toplam kaybı 200000i aştı ve bu sayı dünyadaki toplam ölümlerin yüzde 10u civarında

  11. .........

    isimleri vermeyeceğim. sim değl mevzu önemli olduğu için. üniversitenin birisinde bayan bir profesör Atatürk çarşafı yasakladı sokakta çarşaf giyenlerden geçilmiyor diye dert yanıyor. öğrenciler çaktırmadan kayda alıp internette yayınlamış. o atatürk çocuğu kadın hakkında bağlı bulunduğu kurumlar tarafndan soruşturma açılmış. o ata dediği düşmanlarımızın başımıza zorla getirdiği selanikli sabetay yahudisi olan birisi idi. geçen asırda kaldı. yaptıkları gavurluk dünyasından aldığı güçle bize oyunlarına boyun eydirmektir. ama onun geçen asırda kaldığı gerçeği var işte.. o kadın kendisinin gavura benzetilmesinden çok hoşlanıyor olsa gerek.
    tıpkı alamanyada yaşayan ve oradan türkiyeye islami değerlere ve devlet büyüklerine karşı yıkım amaçlı fitneler yayan 65 lik bunak bir moruğun lgbt yi özelliklede ibneliği övmesi meselesi gibi. arkadan vurdurmayan birisi bu işleri ne diye övsünki. .o akademisyen kadında gavur değilse ne diye islami değerleri aşağılıyorki.

  12. ismail

    Asıl adı niyazi birini olan tarihçi yavuz bahadır oğlu 76 yaşından vefat etmiş. efendi kişiliğiyle blinen islam müdafii bu kişi Mustafa Kemal döneminin rezilliklerini anlatsada yasaklı ağır konulara asla girmezdi. Mustafa Kemal döneminin savaş yenilgilerine 1920-30ların toplu katliama varan olaylarına falan. cezaevine düşüp saygınlğına zarar gelsin istemiyordu belliki. Merhuma Allahtan rahmet dileyelim. Mustafa Kemal aleyhine yayın yapanlardan şeyhülislam mustafa sabri efendi(1866-1954) insanların 40 yıl yaşadığı dönemde 88 yıl yaşadı. Kadir Mısıroğlu (1933-2019) yaşıtlarından yaklaşık 20 yıl daha fazla yaşadı. 86.3 yıl ömür sürdü. Necip fazıl kısakürek (1904-1983) 79 yıl yaşadı. öldüğünde türkiyede insan ömrü 55 yıldı. yaşıtları ise ortalama 46 yıl yaşadı. bu üçünün ömrü kendi zamanlarına göre epeyce uzundu..ocak 1945 doğumlu yavuz bahadıroğlunun ömrü günümüze göre normal. ne eksik nede fazla. günümüzde türkiyede erkeklerin ömrü 75.9 yıl.
    bu arada merak edenlere 82 yaşındaki babam sağ ve hastanede.
    mustafa kemal çok eski zamanların insanı artık ölenler genelde onun ölümünden sonra dünyaya gelenler diye ne zamandır yazıyoruz hastanedeki . babamda Mustafa Kemal öldükten sonra dünyaya gelmiş. denirki 1938 in sonlarında doğmuş nüfus kağıdı 1939 da alınmış
    Mustafa Kemali koruma kanunlarının kalkmasının zamanı geldide geçti bile ama devletliler azgın kızıl kemalistlerin iç ayaklanma çıkartmasından memleketi yakıp yıkmalarından ülkeyi gavur ülkelerin işgaline açmalarından korktukları için bir türlü kaldıramıyorlar bu kanunu.

  13. ismail

    malum kızıl yakup cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğana sırf müslüman ve onun yüzünden ülkede gavur kökenliler iktidara gelemiyor diye neredeyse öldüresiye saldırır.her muhalefet gavur değldir ama onu gavur olanlar ilgilendirir. tabiiki reisimize gerçek dışı olarak hırsız der yalancı der türkiyeyi batırıyor der dinci faşist der. der oğlu der. tabiki yılanın kuyruk acısıdır bütün bunlar. devlet yakup gibilere çok atlıyor. birazda oradan kızıyor olmalı. özellikle de gusülsüz teröristler dağda bayırda geberdikçe çok dokunurdur bunun kanına.
    bunun yorum sayfasına yazmış birisi nice diplomalı eşekler var evini bile yönetemiyor ama reisin türkiye ile beraber dünyayı yönetiyor olması çok zorunuza gidiyor demiş. resmen gömmüş gavur yakubu. malum yakubun ailesi darmadağın kendiside bir başına yaşıyormuş. peki yorumcuya cevabı ne kaçak cevap alakasız sen önce yazı yazmasını öğren diyor iki harf düşmemiş diye. basmıyor tuşlar. fark edilmiyor icabında.
    deli bu adam. hemde zır deli kainat kendi kendine oldunun hiçbir izahı yoktur. herşey kendisini var edecek bir yaratıcıya muhtaçtır. bunun kaç türlü delilini koyduk ve hala koyuyor olmaktan biz usandık. şaşırmış ,bunak adam yaratıcı Allahdır. Kalpte Allah yazıyor. açık delil işte. Allah varsa Allahın emirleride olur ve bu emirlere ulaşmayı sağlamak üzere elçileride. bunlar kulların en temiz olanlarından seçilir.
    sen ne yapacaksında yıkacaksın Allah peygamber din kitap inancını kainatı senmi yarattın. hazır bulup nankör gelen bir şeytansın işte. denirki yanlış delikler yani sapıtma sebebiyle şeytan olunur. bak iboda senin gibiymiş. gencecik çocukları yakalayıp becerdiğini alenen kabul eden cenabet furkan sapığıda öyleymiş. doruktaki beyinsiz ve diğerleride öyledir bekide. saklıyorlar kimliklerini. yakup sana uyan senin gibi cehennem odundur.
    1400-1450 sene evvel yaşamış olan son peygamber Hz Muhammede eşi Hz Ayşe üzerinden ve daha başkaca bel altı iftiralar yağdır. hiç ben kanserli bir sapıtmışım o sebeple ailem çoluğum çocuğum beni terk edip gitmiş deme. utanma hiç yüzünde kızarmasın. kendi zavallı halini görmezden gelerek başkalarına iftiralar yağdırmaya devam et. kendi sapıtmışlığını başkalarına iftiralar yağdırarak örtmeye çalış. kendini bu şekilde kandır. bu şekilde kendi kendine tatmin ol.

  14. ismail

    eski futbolcu Rıdvan dilmene şeytan rıdvan denir. şeytanmı o adam hayır..sevilende birisi. peki gerçek şeytan rıdvan yokmu olmazmı. sapıklığı yayan rıdvan var ateist sitelerde iman çalma şeytanı. gösterdiğimiz mucizelere gözlerini yumarak kendisinin çıkmamak üzere gideceği cehenneme peşi sıra adam toplamaya uğraşan alçalmış birisi. Tanrı yoktur diyor. Müslüman olan tanrı demezki zaten hep gavuroğlu gavur. yani islamken dinden çıkmış birisi değil Avrupalı şeytanlık dininden ve islama düşmanlık yapıyor bu milletin inancına değerlerine düşman olduğu için. biz onun sitesinede yazdık. bana karşı yazamazlar çünkü her girenin yenildiği açıktır. onlar sadece gerizekalıları avlıyor.
    Bakın Allah yok delili yok diyor. kalpte Allah yazıyor diye onlarca kere yazdık. yaratmış Allah imzasını atmış. Dna Allahın yazısı diye ABD li bilimciler tvden açıkladı. Kainatı insanlar yaratmadı insanlar kendileri için hazır buldular. İnsan yapamayacağına göre yapıveren Allahtır. Gökte şu kadar şu var bu kadar bu var. Kuran yazmıyor bunları diyor peki göklerde olanları teker teker yazsa senin okumaya ömrün yetecekmi. ağaçlardan kalem denizlerden mürekkep olsa onlar Alahın yarattıklarının yazmaya yetecekmi. hayır. senin sonsuz sandığın evren için Allah yakın göğü kandillerle süsledik diyor.Allah içinbu kadar ufak. iğer katlar her birisi birbirinden katrilyonlarca kere büyükken. yazdıklarınıda inkar eden sapık şeytanın tekisin gavuroğlu gavur olduğun için. Zaten türkçe bilen gavur olduğun için türkün dediği gibi Allah demiyor kızıl gavurların dediği gibi tanrı diyorsun. insanlar güneşi gökyüzünün merkezi sanmış sonra dünyayı. bazı insanlar sanmış ama islam sanmamış. bunlar senin bir taraflarından uydurdukların. islamın verdiği bilgiler değil. cehaletin verdiği bilgiler islamı bağlamaz. üstelik islam senin vermiyor dediğin biigileri hadis kitaplarından veriyor..(devam edecek)

  15. ismail

    bu şeytan herif evren 13.7milyaryaşında ekranda yazan 13.8 milyar. arada var100 milyon yıl. 100yılık ömrün milyon katı. bilimcier daha geçen seneler açıkladı. evrenin yaşını 2 milyar yıl yanlış hesaplamışız evren aslında 11.7 milyar yaşında diye. insanlık şu kadar yüz milyonlukmuş. peki gerçekmi. belki 10000 yılık bile değil. (birde arada herşeyi silbaştan yapan nuh tufanı var). nereden biliyorum italyan alplerinde ölü halde bulunan 5350 yiılık kar adamı otzinin korunmuş ölüsü tamda adem baba gibi. üzerinde hayvan postu altı açık. ayakkabı yok. saç sakal karmakarışk. ağaç sopasından mızrağı sarmaşık ipiyle ucunda sivriltilmiş taş bağlı evrim zaten masal. delillendi. ibrahimi dinler 3000 yıllıkmış. Hz İbrahim peygamber kendisi 4350- 4500 yıllıkken.ve onada suhuf gelmişken. hz yusuf 3700-3800 yıllıkken. Hz Musa 3350-belkide 3550 yıllıkken. tevrat 2700yıllık ama kayboldu üzeyir peygamber zamanında tekrar yazıldı en eski başka dinler M.Ö 3000 yıl öncesine dayanırmış. peki yazı ne kadar 5221 yıllık arada sadece 200 yıl var. yazının dünyaya yayılma süresi buda. yada yaptın karbon testini. eser 5021 yıllık çıktı. karbon testi tam tarih veremyor. yanılma payı var o testte. aslında oda 5221 yılık olabilir. yani hep var dini bilgiler. daha öncesindede Allahın dini var. yazı yok sorun burada. diğer dinlerde islamdan sebep doğma. zamanla yozlaşıp bozuluyorlar. olay bu Hayvanlarda Allahı tanır kendi dillerinde yaparlar ibadetlerini. Allahın dini inanlar yokkende yaratılan diğer canlılar içinde vardı. İyilik yapılan herhangi bir hayvanın kendisine iyilik yapana zarar vermemesi Allahı bildiğinden sebepir. beslediğin hayvan seni ısırmaz. isterse yaban olsun. isterse sadece bir iki kere besle.. hatay dörtyolda okunmuş tuzdan sebep sokmayan akrepler yılanlar hayvanat hatta kuduz olanın bile ısırmaması gerçeği aleni duruyor Yılancı hacı açıkça bu islamdandır ve Allahın mucizesidir diyor. Alçaklar kasten inkar gelsede.olay bu.bunlar inançsızlığın çürütülmüş yalanlarında inatla ısrar ediyorlar.
    DNA yazılımdır. yazılmış işte. Allah yazmış. bu kadar açık.Haşa misalen Allah kendini size göstermiş olsa onada yaptırımı yok sanal görüntü diyecek kadar şaşırmış insanlarsınız. cehenneme atıldığınız zaman-da yine inkar eder biz braya tesadüfen düştük dersiniz. bazı şeytanlar tamda böyle .gerçi inandığı halde kötülük yapan şeytanlarda var ama siz en ileri boyutta olansınız

  16. ismail

    şeytan rıdvan 13.7 milyar yıllık dediği kainatı 14 milyar yaşına çıkarttı. birkaç dakikada 300 milyon yıl yaşlandı kainat.halbuki geçen seneler 11.7 milyar yaşında olduğu yanlış hesaplandığı söylenmişti. böyle böyle şişiriyorlar rakamları. toplumda ahlak değerleride değişmişmiş. kölelik kalkmışmış nah kalkı daha da beter gelişti. özgürüm sanıyorsun çalıştıkça dahada batıyor gırtlsğına kadar borçlanıyorsun. geleceğinde çoluğunun çocuğunun geleceğide çalınıyor sokulan atlama sistemi ile. kölede karnın doyuyordu. şimdi öyle borçlu oluyorsunki oda yok. geleceğinde yanık. tabiikAllaha nankör gelen inkar eden hatta genelde Allahla ve peygamberiyle savaşan hırsız faizciler yapıyor bunu erken evlilikte kalkmışmış. elimde 1980 lere ait görsel yayıncılığa ait bir ansiklopedi var. Brezilyada 13 yaşında kızlar anadan doğma kapatılırmış kulübeye önü akar akmaz evlenme töreni yapılırmış. namibyada 13 yaşında üryan kızlaın köy meydanında kendilerini erkeklere beyendirme törenleride var oansiklopedide.papua yeni ginede bir kadının 4 erkekle evlenebilmesi. domu verene düzüşmeye karısını veren adamlar. birde herkes normal karşılıyor bunu. papua yeni gine ingiliz luslar topluluğuna bağlıolmalı. yani medenirtte zirve yapmış adamlar. Avrupada Amerikada uzakdoğu asyada. barlarda pavyonlarda kadın çalıştırmakmı ahlak keranelerde kadın satmakmı. erkek erkeğe kadın kadına evlenmek cinsel ilişkide bulunmakmı. kapatıldıkları evlerde hayvalarla aynı yataklarda yatmakmı.birde görmüyormusun her yeri buruşmuş yaşlı başlı gavur liderler gencecik karılarla evli çocukmu gandıreyon sen. sitenin işine gelmesede bunlar bu dünyada oluyor.

  17. ..........

    1920 lerde 30 larda doğuda ayaklanma şartlarını hazırla. millet ayaklanınca evlerini barklarını yerle bir et. sonra dünyadaki bütün islam milletlerinden islamı kurtaracağım yalanlarıyla toplayıp zimmetine geçirdiğin paralarla kurulan senin bankandan faizle para çekip evlerini tekrar kursunlar gelirleri sana aksın. sonra bu sayede aslı yahudi olan birisi süper zengin olsun. bu olanlara kızarak öc almak adına soyadların bile öcalan koyduran birileride onlarca sene sonra terör örgütü kurup başımıza bela olsun.o gurup bizimkilerden ne çalarlarsa kendilerine helal saysınlar. bize karşı daha güçlü olmak adına çocuk yapma makinası olsunlar. nasılsa bizden çalarak besliyorlar ya. sebep olan sizin taptığınız olmasın sakın..kendisine para servet getiren her yolu ahlak sayan salonikli yahudi sabataycısı.

  18. ismail

    bu şeytan rıdvan. dinlerle savaşana şeytan denir. kötülüklerin şiddetle cezalandırılmasına mesela zina edenin taşlanarak öldürülmesini. hırsızın elinin kesilmesini ilkellik olarak göruyor suçu dinlere bağlıyor.şimdi hırsız geliyor kuyumcu soyacak silahlı geliyor. vermesen seni vurup öldürüyor. vurdun öldürdün malını kurtarıyorsun. vurmasan o seni vuruyor. soyguncuya bakıyorsun. faizci bankalara bir sürü borcu var. öde öde bitmez. asıl hırsızlara olan birşey yok. çünkü sapık şeytanlar paraya tapar para güç demektir.Allahla savaşmakda çok işe yarar. şeytanlar rezil edilmekten utanmazlar. şimdi kadın zina ediyor. ağır hastalıklara yakalanıyor. ölüm makinası öluyor. o huyuda devam ediyor. günahsız bebeklerede süt yoluyla bulaşarak öldürüyor. günahsızları öldüren çaresiz hastalıkların öldürülme sebebi olması gayette normaldir. denirki faizciler zenginliğe giden yollara bu işlerden başlar. düşürdükleri kadınları sermaye edinmek üzere. sonradan işleri bankacılığa döner. bunlara sermaye olmak doğru değildir. çünkü Allahla savaşıyorlar. bunlar çıkarları adına içsavaşlar çıkarttırıp ülkeleri yıkarlar bu sayede silah satarlar.yıkılan ülkeleri imar ederler. her yönden vurgun vururlar.kandan beslenen vampirler bu sebeplede Allah düşmanıdırlar
    zalah rıdvan dinler coğrafyaya göredir diyor.mısırda doğan müslüman olmak zorundaymış yüzde dokuz onu gavur mısırın. polonyada doğan hıristiyan olmak zorundaymış. polonya yahudi kaynıyor. çinde doğan budist olmak zorundamış. 2000 yılında çinde 50 milyon müslüman vardı. hemde yerli. bir adamın her söylediği yalan olurmu. inanç özelliklede islam düşmanıysa olur.çıkara giden her yol mübahtır kuralı gereği.

  19. ismail

    dinlerin sadece birisinin doğru olması meselesine gelince yahudi insan soyma dini. hıristiyanlık öldürerek becererek insan soyma köle etme dini. bir dönem tamda öyleydi. Budizm Allahı kabul etmiyor. diğer dinler hindistandakiler fareye ineğe tapanyıkanmayı günah sayan kızları diri diri gömen çok ilkeller. ateşe tapanlarda. şamanizm göktengri adı var kendi yok. ibadet yok hıristoluktaki gibi. şintoizm zaten hakkında bilgi bile olmayan nokta kadar coğrafada. İslam kalıyor geriye. afrikanın amerikanın yerel dinleri çok fazla ilkel. kalıyor islam. herşey açık
    Allah insanlaın ne yapacağın biliyormuş o sebeple cennet cehennem neden varmış herşey önceden biliniyorsa. bilmesi ilmi gereği. ama akılda vermiş doğruyu yanlışıda öğretmiş. ner yapıyorsan bile isteye yapıyorsun buda kötüyse ceza iyiyse ödül gerektirir. arada istem dışı önlenemeyen hatalar ona göre değerlendirilir.
    peygamberim diyenlere nasıl güvenecekmişsin. anlattıklarından hareketle peygamber olmayıp sanki peygamber gibi olanlara uykularında miraca çıkarılarak gök katları cennet cehennem gösteriliyor. uykuda ilim veriliyor. sır kapıları açılıyor. rüya yollu mucizeler yaşatılıyor. hiç kimse her peygamberim diyene inanmıyor. gerçeğinin gösterdiği yolunda gerçek olduğu yaşanarak görülüyor.şu şunu demiş hemen inanalım meselesi değil olay yaşanarak görme.

  20. ...........

    rıdvan sapıtma Allah hatalı yaratmıyor. insan bilerek sapıtıyor. sonsuz yanmaz insanlar. kasti inkarcılar ağır şekilde sapıtanlar hariç. sonsuz yanıyorsa günahı o kadardır. Tamda öyle insanlar Allahın rızasını almak isteyecekmi yoksa Allah düşmanımı olacak diye deneniyor. ahrette ona göre muamele görecek. dünyada dini ibadetlerini eksiksiz yapanların dünyalık iyi işlerinin tamamıda ibadet sayılır. yani dünya işlerindende yaptıkları şeyler onlar için kazançtır. Allahla savaşanların aldıkları her nefes dinen onlara haramdır. ve o haramların ahrette bedeli ödetilecek şimdi Allah kulunu yaratacak verdiği imkanlarla rızıklandıracak zengin edecek sen onunla savaşacak milleti Allah düşmanı olsun adına fitleyeceksin oda seni cennete koyacak. yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. hiç kimse düşmanlarını ödüllendirecek kadar enayi olmazken yaratıcıyı böyle düşünmek insanın kendi gerizekalılığıdır. Ahrette iyi olan zaten süper zengin olacak. dünyada yapılan zengin olmaya çalışmak. hazır herşeyin olsa sende çalışmazsın. ahrette öyle olacak günahkarlar ateşe.
    Allah başlangıcı ve sonu olmayandır. hiçbirşey yokken o vardı. bilinmek istedi alemleri yarattı. milyarlarca diğer katlarla belki trilyonlarca yılık süreç bu dünyadaki insan asırda dakkalık süreç. başka canlılarda kendi halleriyle Allaha tapar. cansızlarda onların o halleri insanı ilgilendirmez. insanlar kendisinden ve insan olan çevresinden sorumlu.
    Allah yoksa hiçbirşeyin izahıyok. kainat sonradan varolmuştur. bu vareden bir güç var demektir. Onun adı Allah. o herşeyi yaratan ve akıl sahiplerinden hesap sorandır. işine gelsede gelmesede.

  21. ismail

    rıdvan videosuna yaptığım cevabı yayınlayamıyor. çünkü verebileceği bir cevabı yok. dedik ya bunlar aptal avcısı diye. diş geçiremediklerinden kaçıyorlar .yayınlanmayan yorumum şu
    rıdvan şunlar masal ve benim bunları çürütttüğüm yeri görmüşsündür. Allah olmadan hiçbirşeyin izahı yoktur. kainatı baban var etmedi. canlıların dna yazılımlarını baban yazmadı.kendi kendine olurun izahı yok. babanda kendi kendine olmadı dedende. gelmiş dünyaya gitmek istemiyor bu onun elinde değil. elinde olan bir güç var. sen doğa kanunu dersin doğada sonradan var olma ve yaratıcısı olan Allaha boyun eyiyor. bu kanunlar böylece Allahın kanunu oluyor. izah edemeyeceğin her şey Allahtan. ve Allah din olarak islamı seçmiş. Kalpte yaratıcının adı olan arapça olarak Allah yazıyor. Kalp Allah diyerek atıyor. istediğin kadar kıvır yanlış yoldasın. her masalının cevabıda verildi. sende biliyorsun adresi.

  22. ..........

    internette gördüm herhalde tvlerde oynayan hiçde meşhur olmayan birisi ömrünün yarıyolunda ölüp gitmiş. ölüsü bulunmuş. sebep galiba sahte içki içmesiymiş güya ölüm sebebi. zıkkımlanmasaydı. sahte olmasa ölmeyecekmiydi. sadece biraz daha yaşardı hepsi o. içkilerle çekilmiş fotoğrafları var internette. cenazeside camiden kalkar böylelerinin. sağlığında selanik sabataycısının izinde ölüsü müslüman. Allah rahmet etsin demiş olsak edermi. kendisine inanmayanlara. inanıyordur diyenler çıkabilir. deneyip sınadım kaç sefer içki içenleri kaç yerde inkara düşüp sonra müslümanım diyorlar. ya onlar öyle zannediyorsa denirki .iblis bir kere dinlemedi diye kovulmuş şeytan oldu.
    daha geçen aylarda içkici sanatcının birisi kalp hastası yaşlı adamı dövüyor adam kalbi pilli adam ölüp gitme korkusuna kelimei şahadet getirince ezanmı okuyorsun sen deyip daha bir vuruyordu. sosyal medya rezil edince şaka yapıyordum oldu. müslüman bunlar. islamı savunanlarmı onlar bilmem. ne desem şimdi. kemalistlerde kaç türlü anlamadık bir gurup var islamı müthiş bir kin ile yıkmaya uğraşır bir gurup var onlarda savunur ama savunduğu şeyin sadece adı islam.

  23. .............

    bu bana rüyada gösterildi. acıdan uyanmasam aklımı çıldıracaktım. uyandığımda birşey yoktu ama uykuda çıldırtacak derecede canım yanıyordu.
    şunu yazıyoruz ama millet karabasana yoracak. karabasan hep oluyordum değil. çok daha farklı çok daha ağır birkaç saniyeye tahammül edemedim uyandım uyanmamış olsam bitmiştim o kadar ağır. ben neyi aradıysam bana gösterildi neden bilmiyorum. yazdım zaten kimsenin varmı yokmu bilemedikleri şeyleri gösterildide yazdım islam alimlerinin bile bilemedikleri şeyleri. mübarekim elçiyim şuyum buyum şeklinde hiçbir iddiam yok hiç kimse uydurmasın.Arayana gösteriyor Allah.
    Babamın vefatı çok koydu herkese. kızım hala ağlıyor. o kadar kötü diye yazdık adamı kuşatıp gelirini soyanlardı kötü olan. işe yaramaz ağabeyini o kolladı onlarca sene kiracıları kiralara yatarken beleşçiler bedava çalıştırıp evinde beleşe otururken cebini boşaltanlar gene başka. rezil olmuş doymazlar arayamadılar başsağlığına yüzleri olmadığından. insanlar o kadar kötüki. o sebeple Allah olmasın isteyenlerden geçilmiyor. çünkü soyguncular dolandırıcılar bile Allah adını kullanarak kendilerini dindar göstererek hırsızlıklarını yapıyor nedir karşılığı cehennemin en dibi.biliyor herkes ne ettiğini tabiiki toprak olmayı umar.
    Babam iyileşecekti koronanın tahribatımı öldürdü götürmeseymidik sözleri başladı çocuklarda. hayır hem beyinden hem kalpten vurdu. konuşamaması beyinden ama eliyle kalbini gösterirmiş anneme. ve korona yokken gitti hastaneye.. götürmesek 3 gün zor yaşatırdık yada 5 gün. bağlayacak değiliz ya yataktan düşse yine ölürdü. (zaten 2014ten beri o zamanlarda konuşama olmuş sadece Allah Allah diyebilmiş sonra düzelmişti) acele hastane. korona geldi ama bizede geldi. bize yok hükmünde oldu. onada öyle. esas hastalığı götürdü. tıpkı 3 sene 3 ay evvel yine benzeri durumdan hastaneye kaldırılan ve 33 gün tedaviden sonra ölen halamın kocası gibi. o zaman koronamı vardı. ecel geldi cihane baş ağrısı bahane. Ne diyeyim Allah rahmet eylesin. nüfustanda düşmüşler. öyle bir koyuyorki.
    inançsız kanallar habire öneri yağdırıyor. sanki müslüman olacak gavur oğlu gavurlar. reklamları yapılsın derdindeler. izleyici toplamaya. az bir korona listesi yapıp kaçalım.
    100 milyonu geçik insan yakalandı dünya çapında salgına ölü sayısı 2 milyon 150bini aştı.ülkelere göre ölü sayısı şöyle ABD guam ve virjinle birlikte 431000, Brezilya 217133, hindistan 153624, meksika yaklaşık 149650, ingiltere 98723 sildikleriyle 104223, italya san morinoyla birlikte 85950, Fransa monakoyla birlikte 73742, rusya 69918, ispanya 56208, Almanya 53500, colombiya 51374, arjantin 46827, güney afrika 41117, peru 39777, polonya 35401, ukrayna 23001, belçika sildikleriyle 20845, kanada 19187, şili 18000, romanya 17841, çekya 15453, ekvador 14639, hollanda 13685, macaristan 12024, isveç sildikleriyle 11060, portekiz 10792, filipinler 10292, bolivya 10000, isviçre 9146, bulgaristan 8820, Avusturya 7451, israil 4500, filistinle beraber 6296, yunanistan 5671, guatamala 5469, japonya 5194, panama 5063, hırvadistan 4859, çin hongonkla birlikte 4805, slovakya 4068, sırbistan 3905, honduras 3447, slovenya 3379, moldovya 3368, azerbaycan 3093, gürcistan 3071, myammar 3069, ermenistan 3047, irlanda yaklaşık 3000, kuzey makedonya 2791, litvanya 2664, paraguay 2617, dominik cumhuriyeti 2545, kostarika 2518
    (ecnebi devletlerle aradaki uçurum görülsün adına müslüman ülkelerdeki durum ise şöyle)
    şii iran 57481, endonezya 28132, türkiye 25210, ırak 13000, pakistan 11318, mısır 8959, fas 8172, bangladeş 8041, suudi arabistan 6355, tunus 6287, bosna hersek 4593, ürdün 4239, kazakistan 2958 cezayir 2866, afganistan 2385, lübnan 2374

  24. ismail

    ulan rıdvan yorum sayfası aç sonra yenilme korkusuyla beni engelle. geri zekalıların gözünü açar oyunumuz bozulur korkusuyla aptal avcısı sende. koymuşuz şunuda oda engel yedi.
    inananlar üstündür bu kadar açık.biz üstün olduğumuz için kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. cevaplarımızı koymaktan kaçıyorsunuz
    gelelim alamancı gavur yakuba.ikidebir battıkça batıyorsun kıvırıyorsun edip yüksel videosu düşüyor önüme. niye karşı cevap yazamıyorsun. az okunuyor diyeceksin. senin orayada yazıyorum neden engelliyorsun. becerilmiş olmak yani yenilmek korkusu öyle değilmi rezil olacağını sende biliyorsun. o kadar basit olaylardan kendisine malzeme çıkartmaya uğraşıyor. adamın birisi peygamberimizi ziyarete gelmiş. hanımı söylemiş. kötü adam o demiş peygamberimiz. ama adamı misafir etmiş. bunu iki yüzlülük diye yutturma çabası.
    Bakın geçmişte benim benden yaşı epeyce büyük ocak 62 li bir arkadaşım vardı. dükkanıma sürekli sohbete gelirdi. asla sevmezdim ama gelme bana uğrama buraya diyemezdim. sevmediğimin sebebi hakikatten kötü birisiydi. kötüler kendisine karşıda kötü oluyor. o sebeple yarım ömür yaşadı. kötüye kötü denir ama kapına geldiğin zaman kovmuş olmak ayılıktır. cahel ayu islamda açık yok aksine herşey islamın doğruluğuna delildir. bozulmayan mübarek insanlara ait cesetlerde buna delil rüyalarda yada islamın kuranın mucizeleride diğerleride. ama gavur olana işlemiyor işte.. hele yuları hahamların papazların elinde olanlara hiç işlemez.

  25. ismail

    Gavur yakup gavur milletlerinin islama karşı meşhur oyunları filanca kızı yaşında adamla evlendi fişmanca torunu yaşındaki adamla falan. Hani brogadine Yavz sultan selimin damadı olan çoban mustafa paşayı 1442 doğumlu gösteriyordu. Yavuz selim bile 1466-70 yada 73 te doğdu denirken. yani yavuz selimin kızıyla kendi torunu yaşındakiyle evlenmiş oluyor bu durumda. Yavuz selimin kızı 1480lerde doğmuş. belkide başında. çünkü Mustafa paşa dulken aldı onu. 1518de olmalı. 1442li adam 1518de çoktan emekli olur. çoban mustafa paşa yaklaşık 1480liydi çünkü yavuz selimin babasıbayezıt döneminde bile adı geçmez.. o kadar yaşlı olsa fatih döneminde bile paşa olması lazım. çoban mustafa paşa 1529 da öldü.hafsa sultan 1538de. malum kadınlar daha uzun yaşar. yani paşa yaşça kendisine uygun bir kızla evlendi.
    Ak denizi Osmanlı gölü yapan Barbaros hayrettin paşa için denir 80 yaşındayken 16lık ispanyol izadorayı aldı diye. hayrettin paşa 63 yıl yaşadı. 1514 te cezayire çıkıldığında 31 yaşındaydı. o zaman 18 lik bir kız alsa arada onüç yaş var demektir. ama işte bu yaşı 64 e çıkaracaksınki düşmanını aşağılayabilesin. adam o kadar yaşamadı bile.
    şimdi bu türkçe bilen gavurlar Hz Osmanın doğumunu 574e çekip peygamberimizin kızı rukiyenin doğumunuda 604 e attımmı evliliğide 610 ların ortalarına doğru göster başla aşağılamaya. rukiye yaklaşık 596 da doğdu. Hz Osmanda 580 lerde belkide 590da. yani onlarda birbirine uygun. ama işte gavur milletlerinin islam büyüklerini aşağılama oyunları. şu kitapta bu kitapta gördüm. geçin onları yakup gibilerin dayaması onlar.anlattığı herşeyde yalan ve iftira. dikkate almayın

    • ismail

      site yönetimi ben doğru söylüyorum nereden belli. 1910lar 1920ler 30lar Mustafa Kemal süper kahraman palavralarından geçilmiyor şöyle süper kahraman böyle bilmem ne diye. işgalcilerin bize kazık atma görevlisiydi o. ama kemalistler zorla gerekirse ayaklanma çıkartarak gerekirse adam öldürerek onu süper kahraman göstermeye devam ediyor.100yıl önceki tarihimiz 1905den 38 e mustafa Kemal palavraları üzerine kurulu. devlette yalan söylüyor. çünkü mecbur bırakılmış. balkanlıların buraları işgalidir kemalizm.1300 sene evvelindede varmış yalancı azgın insanlar. karala karalayabildiğin kadar meselesi. Hz Hatice Hz Muhammedden 15 yaş büyük yalanını inkar edilemez şekilde çürüttük. Hz Fatma 604 doğumlu 49 yaşındaki kadın doğuramaz diyerek. böyle şeylere iftiracı piç ellerin deyebildiği açıktır. ve gavurluk yalancılıktır aynı zamanda iftira atmaktır düşman gördüğüne. bunları kitaplarada geçirebilme hokkabazlığıdır
      Bak başka örnek vereyim sana mimar sinan kayserili ve gavurdan devşirmedir. 1513 te devşirildi. çocuklar 6 yaşından devşirilirdi. 1588 de öldüğünde 99-100 yaşındaydı diyor kaynaklar. her kitap böyle diyor. Adam 1507 doğumlu. 81 yıl yaşamış babam kadar bile değil. Gebze çoban mustafa paşa camii 1523 tarihli ve mimar sinan yapmışmış. sinan çocuk o zaman. herşeyi ona mal etmişler. ama aslı astarı olmadan. Al sana dönme gavurlar kendilerinden gördüklerinede böyle kıyaklar çekiyorlar.

      • ..........

        bazen pakistan videolarına bakıyorum konuşmalarına bismillahirrahmanirrahim diyerek başlıyorlar.yani besmele çekerek yani Allahın adını anarak.neden böyle konuşulur. ağzımdan yanlış bir kelam kaçmasın insanları çekiştirmiş olmayayım günaha harama bulaşmayayım adına. almanyanın yeşiller partisinin parlementerlerinden türk islam düşmanı kladyo rot çok rahatsız olurdu bu söylemden. bunu açık açık dile getirirdi.
        Osmanlıdada sultan Abdülhamit dönemi bitene kadar böyleymiş. belkide sultan reşad döneminde de böyleydi ilk yıllarda. sonrası malum ocak 1913te kemalist sabataycılar ele geçirmiş yönetimi darbeyle. ve her şey yavaş yavaş bozulmuş. evler bile kabeye bakarken bunuda kasten bozmuş birileri. Kemalizm 1909 da Abdülhamit dönemi bitene kadar düveli muazzama olan Osmanlıyı içeriden çökerten utançda söylettirmiyorlar işte. Hakkaride adam uyduruktan aslanlı bir anıtkabir yapmış. gerçeğini asla andırmıyor. tv haberlerinde söyleniyor kaç gündür. ne anlar hakkarinin kürdü mustafa kemalden. çocuklarım bir yere gelebilsin aç kalmasın adına devletlilere yağcılık yapıyor işte. yoksa 1924 te Hakkaride neler yaşandığını duymayan bilmeyen kürt kalmamıştır oralarda
        1905 ten 38 bitene kadar olan tarihimiz mustafa kemalin türklüğe ve islama attığı kazıkları örtme ve onu binbir yalanla övme tarihidir. maalesef devlet zoruyla. Herkesçe malum yoksa iç gavurlar ayaklanma çıkartıyor. chp liler kendileri ters düşebiliyor ve hatta aklı evvel bazı mlletveklleri bu sebepten partiden bile istifa edebilior ama başkaları bir şey dedimmi birileri hurra ayaklan her yeri yak yık işleri zaten bütün gavur dünyasının baskısıda üzerimizde. o sebeple putlarada laf edilemiyor.

Yorum bırakın